Rečenice koje su vam se dopale
Re: Rečenice koje su vam se dopale
“Do kraja života upoznavaću ljude, a nikada ih upoznati neću. Uvijek će me zbunjivati neobjašnjivošću postupaka.” Meša Selimović
Ali bez obzira Mešina svaka rečenica mi je draga, i svaku bih ostavila ovdje..
Kad mi je teško,bježim u samoću. Kad mi je ,još teže,tražim dobre ljude.
Meša Selimović
Meša Selimović
Covjeka se mora upoznati, i uvijek ga drzite iznad njegovih zasluga i dostojanstva. To nece biti covjeku ugodno i tada ce se potruditi da se podigne na razinu koju ste mu postavili.
Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad? Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude, dok se budem tražio po smetlištima ljudskih duša, dok budem onako sam bez sebe glavinjao, ranjiv i umoran, u vrućici, dok moje oči budu rasle pred osobnim porazom?
Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko ce Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se. Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac - netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema? Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi.
Siniša Glavašević
Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko ce Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se. Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac - netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema? Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi.
Siniša Glavašević
Pas je take vjeran da jednostavno nevjerujes da covjek zasluzuje takvu ljubav.
Ljudi pametni i energični bore se do kraja, a ljudi glupi i beskorisni pokoravaju se bez ikakve borbe svim sitnim slučajnostima svog besmislenog postojanja.
Dmitrij Ivanovič Pisarev
Dmitrij Ivanovič Pisarev
-
Vanilla
- Aktivan član

- Reactions:
Sreca je u zdravlju i kratkorocnom pamcenju 
Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem.
Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću.
Došlo mi je da idem i ja idem kao lud
- unutra u mene.

Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću.
Došlo mi je da idem i ja idem kao lud
- unutra u mene.
Nece se desiti preko noci, ali ako odustanes nece se desiti nikada.
Covjek sam i ponekad e bojim da mi dusa ne bude slabija od zelje.
Jedna lijepa riječ može zagrijati tri zimska mjeseca. 
Postoji izravna veza izmedju uma i govora. Ako je um zdrav, govor je dostojan.
Slucajnost je potpis Boga, kad zeli ostati anoniman.
Kad svi isto misle,znači da nitko,ne misli mnogo!
Lippmann
Lippmann
Kad si u nevolji, zakucaj na vrata prijatelja i otvorit ce ti se oci.
„Mudar čovek duboko veruje u tišinu – znak savršene ravnoteže. Tišina je potpuna uravnoteženost tela, uma i duha. Onaj ko uspe ostati miran i netaknut olujama postojanja – da mu list ne zatreperi na stablu, niti se mali talas pokrene na površini sjajnog jezera- ima po shvatanju mudraca savršen način života. Tišina je temelj karaktera.
Sve što sam o životu naučio može se svesti na tri riječi: život ide dalje. = Robert Frost 
Tražim te po bijelom svijetu, ići ću i na drugu planetu, ali ću da te nađem... 
Ako neko igra da vas izgubi... Pusti nek' pobjedi....
Samoljublje je jedino mjerilo prema kojem procjenjujemo je li nesto sto nam se dogodilo dobro ili lose.
Covjek je jako dobar advokat za svoje greske I jako dobar sudija za tudje.
Ko pomaze brzo, pomaze dvostruko.
ko o čemu kurva o poštenju...
Koliko ljudi je koji ne misle sami,nego žive od misli,koje su izmislili drugi
Dostojevski
Dostojevski
-
- Similar Topics
- Replies
- Views