Rečenice koje su vam se dopale
Re: Rečenice koje su vam se dopale
Razmislite o vazduhu koji udišete pa se setite rudara, razmislite o vodi koju pijete pa se setite pustinje, razmislite o hrani koju ćete pojesti pa se setite gladnih, razmislite o mirnoći jutra pa se setite izbeglica.
Uvek imamo na čemu da budemo zahvalni. Ako hoćemo.
Uvek imamo na čemu da budemo zahvalni. Ako hoćemo.
1
1

“Kada je oluja ptičice se kriju, a orlovi još više lete”
~ Mahatma Gandi
~ Mahatma Gandi
"Nije tačno da imamo malo vremena: istina je da ga mnogo gubimo."
Jedan direktor škole slao je ovo pismo svakom nastavniku kojeg je primao na posao:
" Poštovani nastavniče! Preživio sam koncentracioni logor, moje oči su vidjele to što ne bi trebalo da vidi ni jedan čovjek:
- Kako naučnici, inženjeri grade gasne komore;
- Kako kvalifikovani ljekari truju djecu;
- Kako obučene medicinske sestre ubijaju bebe;
- Kako ljudi sa univerzitetskom diplomom strijeljaju i pale žene i djecu ... zato ja ne vjerujem u obrazovanje.
Ja vas molim: pomognite učenicima da postanu ljudi. Vaš rad nikada ne smije da dovede do pojave naučnika čudovišta, obučenih psihopata, obrazovanih Ajhmana.
Čitanje, pisanje, aritmetika su važni samo kad pomažu našoj djeci da postanu čovječniji. "
" Poštovani nastavniče! Preživio sam koncentracioni logor, moje oči su vidjele to što ne bi trebalo da vidi ni jedan čovjek:
- Kako naučnici, inženjeri grade gasne komore;
- Kako kvalifikovani ljekari truju djecu;
- Kako obučene medicinske sestre ubijaju bebe;
- Kako ljudi sa univerzitetskom diplomom strijeljaju i pale žene i djecu ... zato ja ne vjerujem u obrazovanje.
Ja vas molim: pomognite učenicima da postanu ljudi. Vaš rad nikada ne smije da dovede do pojave naučnika čudovišta, obučenih psihopata, obrazovanih Ajhmana.
Čitanje, pisanje, aritmetika su važni samo kad pomažu našoj djeci da postanu čovječniji. "
1
1

Kad god sam popio gorku čašu, imala je talog meda. Kad god sam svladao neku šumovitu prepreku, dospio sam u zelenu ravnicu. Kad god sam izgubio prijatelja u nebeskoj izmaglici, našao sam ga u osvitu jutra.