

Slatki keksici su ..
Nisam veliki ljubitelj slatka ali nekad se volim igrati s djetetom u kuhinji.
Nakon što razvaljaš tijesto,izrezivati kalupom,oblike koje želiš.Pa onda pećidezire wrote: ↑Wed Jan 13, 2021 9:44 pm@ina,evo recept
Medenjaci
-150g maslaca, 150g meda, 2 jaja, 1 čajna žličica sode bikarbone, 100g mljevenih oraha (po želji), 300-350g glatko brašna i začini:klinčići, đumbir, cimet (ja kupim onu gotovu mješavinu začina za medenjake)
Zamijesiš tijesto od ovih sastojaka. Mora biti meko ali tek toliko da se ne lijepi za prste. Omotati prozirnom folijom i na 30-40 min u frižider.
Nakon toga, razvaljati na debljinu koju želiš (računaj da će malo i narasti prilikom pečenja, pa pazi da ti ne budu predebeli)
Peći na 150 stupnjeva, 10 min, možda i minut manje
Pazi da ne zagore![]()
Za glazuru izmiksati bjelanjak (mora biti tog trena iz frižidera) u čvrst snijeg, dodati 150-200g šećera u prahu i 2 žlice soka od limuna. Mora biti razmaziva ali ne rijetka.
Glazuru razdijelite na 5-6 dijelova i njih obojati bojama. Ja sam koristila one u tubicama boje, od Dr Oetker. I ukrašavati ih po želji. Medenjaci mogu trajati dugo, i do mjesec dana.
Nadam se da sam ti dobro objasnila
Uživaj s djetetom, u pripremi i vjerujem da ćeš si ti dati,, mašti na volju,,
![]()
dezire wrote: ↑Wed Jan 13, 2021 9:44 pm@ina,evo recept
Medenjaci
-150g maslaca, 150g meda, 2 jaja, 1 čajna žličica sode bikarbone, 100g mljevenih oraha (po želji), 300-350g glatko brašna i začini:klinčići, đumbir, cimet (ja kupim onu gotovu mješavinu začina za medenjake)
Zamijesiš tijesto od ovih sastojaka. Mora biti meko ali tek toliko da se ne lijepi za prste. Omotati prozirnom folijom i na 30-40 min u frižider.
Nakon toga, razvaljati na debljinu koju želiš (računaj da će malo i narasti prilikom pečenja, pa pazi da ti ne budu predebeli)
Peći na 150 stupnjeva, 10 min, možda i minut manje
Pazi da ne zagore![]()
Za glazuru izmiksati bjelanjak (mora biti tog trena iz frižidera) u čvrst snijeg, dodati 150-200g šećera u prahu i 2 žlice soka od limuna. Mora biti razmaziva ali ne rijetka.
Glazuru razdijelite na 5-6 dijelova i njih obojati bojama. Ja sam koristila one u tubicama boje, od Dr Oetker. I ukrašavati ih po želji. Medenjaci mogu trajati dugo, i do mjesec dana.
Nadam se da sam ti dobro objasnila
Uživaj s djetetom, u pripremi i vjerujem da ćeš si ti dati,, mašti na volju,,
![]()
Zeznula sam stvar s previše bjelanjak. A šećera nisam kupila koliko je baš trebalo.