Kuhali ste nešto?
Re: Kuhali ste nešto?
.kupim u etnickim prodavnicama- imam jednu- grk drzi, a drugu rusi....
.. probala sam i taj.. davno dodushe.
pa ukus je - malo gorak i kiseo - ali ne kao kiselo mlijeko... karakteristican je ukus...
.. probala sam i taj.. davno dodushe.
pa ukus je - malo gorak i kiseo - ali ne kao kiselo mlijeko... karakteristican je ukus...
Re: Kuhali ste nešto?
Za rucak sam danas imala supu s dosta povrca i zeljanicu.
Nisam bila horna da slikam.
Nisam bila horna da slikam.
Re: Kuhali ste nešto?
Koji spinat koristish?
Meni je najukusniji/ smrznuti za pitu.
A, u nedelju sam imala lunch... feta/pavlaka/ mladi luk, avocado i paradajz i ostatak jufke -preprzila na tavi.. hm .. jufka nije bila ok - ostalo- ukusno.
~~
Meni je najukusniji/ smrznuti za pitu.
A, u nedelju sam imala lunch... feta/pavlaka/ mladi luk, avocado i paradajz i ostatak jufke -preprzila na tavi.. hm .. jufka nije bila ok - ostalo- ukusno.
~~
2
2
Re: Kuhali ste nešto?
Kad pravim pitu, debele okrajke, odsjecem i skupi se mala loptica tijesta... e, to tijesto opet razvlucem i u tavi preprzim -kao ustipke. ali, ovaj put je bilo deblje i stavim u rernu da se dopece... oh.. bilo tvrdo i zilavo....
Re: Kuhali ste nešto?
Umutila 6 jaja, i zakuhala s njima tiijesto. Brasno malo posolila. Tvrdo treba zakuhati i dobro namladiti.
Tijesto se sporo razvlaci, mora se paziti da ne ostanu ivice deblje, da bude cijela jufka ravnomjerne debljine.
Stave se jufke na sto da se prosuse. Ja sam svoje prevrtala da bi se s obje strane jednako susile.
Kad se prosuse (ne smiju se presusiti jer bi tada ispucale tokom namotavanja i rezanja) narola se jufka na oklagiju (treba imat tanku, kakve su nase majke koristile) a zatim izvuces oklagiju i rezes.
Onda se fino razastre po bosci da se osusi.
Kad se zakuhava moze se dodati i malo ulja i vode u jaja. Ja sam ovaj put dodala 3-4 kasike ulja jer mi ucinila pretvrda jufka pa sam se plasila da se nece dati nikako razvuci.g
Tijesto se sporo razvlaci, mora se paziti da ne ostanu ivice deblje, da bude cijela jufka ravnomjerne debljine.
Stave se jufke na sto da se prosuse. Ja sam svoje prevrtala da bi se s obje strane jednako susile.
Kad se prosuse (ne smiju se presusiti jer bi tada ispucale tokom namotavanja i rezanja) narola se jufka na oklagiju (treba imat tanku, kakve su nase majke koristile) a zatim izvuces oklagiju i rezes.
Onda se fino razastre po bosci da se osusi.
Kad se zakuhava moze se dodati i malo ulja i vode u jaja. Ja sam ovaj put dodala 3-4 kasike ulja jer mi ucinila pretvrda jufka pa sam se plasila da se nece dati nikako razvuci.g
Re: Kuhali ste nešto?
Pravila sam -nedavno. par jaja.. brasno i malo vode.. hm ..jedva rastegla .. i nisu ukusni kao kupovni..
1
1
Re: Kuhali ste nešto?
Cuj nisu ukusni ko kupovni... ja se nadam da bude ulusnije.
Jutros kasno ustala. Djeca jos kasnije. Ovo je dorucak koji se jeo u vrijeme rucka.
I odavno mi nista ovako dobro nije sjelo. U tanjuru je suhi rendani sir. Caj je od bilja iz moje baste. Ustipci su przeni u ulju, unhealthy... but tasty
Jutros kasno ustala. Djeca jos kasnije. Ovo je dorucak koji se jeo u vrijeme rucka.
I odavno mi nista ovako dobro nije sjelo. U tanjuru je suhi rendani sir. Caj je od bilja iz moje baste. Ustipci su przeni u ulju, unhealthy... but tasty
2
2
Re: Kuhali ste nešto?
Jeste.
Repa se oguli i izrenda, zatim malo obari (da kuha 15-20 min) i ocijedi.
Moze se ocijedjena ostaviti u frizider, i praviti naredni dan-dva, nista se nece promijeniti.
A za pitu, u repu ja dodam dvoje jaja, dvije-tri kasike mladog sira, cetiri kasike kajmaka, malo maslinovog ulja, posolim.
I eto.
Mi je bas volimo. A fina je i sutradan.
1
1
Re: Kuhali ste nešto?
2
1
1
Re: Kuhali ste nešto?
Ne meni se ugladolo ono sto sam jela zadnjih dana
Danas rucku salata. A bice i veceri sa jos malo supe.
Danas rucku salata. A bice i veceri sa jos malo supe.