Vjerovatno će ipak biti izbori ove godine. Mene zanima šta mislite kome treba dati glas (u BiH)?
Ja sam neopredjeljen bio i vjerovatno ću i ostati, ali evo ako je neko u stanju da mi svojim riječima objasni zašto ipak izabrati neku stranku, kandidata, umjesto nikoga ili nekog drugoga, možda na kraju i izađem i glasam
Ovi su već bili na vlasti i prvi put su svi vidjeli neku vlast da konačno nešto konkretno radi . Skinuli su ih ovi SDA, potkupljivanjem najslabijih karika te koalicije.
Vjerujem da će sada kada su opet na vlasti pokazati da su spremniji raditi nešto korisno, za razliku od nacionalista koji samo svoje džepove pune, plašeći narod pričama o ratu.
To je veliki odmak, opipljiv i mjerljiv.
>
0
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Studentica međunarodnih finansija na Američkom univerzitetu u Tuzli, Emina Jahić (21), kandidatkinja je DF-a za Gradsko vijeće Grada Tuzle na predstojećim lokalnim izborima.
Emina je poznata na Instagramu, gdje svakodnevno objavljuje fotografije i ima više od 170 000 pratilaca.
Kao mlada osoba, svjesna sam položaja mladih u današnjem društvu kao i problema sa kojima se svakodnevno susrećemo. Stoga, kao predstavnik Foruma mladih DF, fokus mog djelovanja biti će poboljšanje položaja mladih.
Jedan od problema na koji se želim fokusirati, a sa kojim se većina susreće je sticanje prvog radnog iskustva kao preduslov za dalje zapošljavanje. U narednom periodu, želim čuti Vaše probleme i prijedloge kako bi se zajedničkim snagama izborili za svoja prava i poboljšali svoj položaj u društvu.
Pored toga, radit ću i na poboljšanju uslova života svih nas u mjesnim zajednicama koje pripadaju gradu Tuzla, te uz Vašu pomoć, napraviti od naše Tuzle bolje mjesto za život.
S poštovanjem,
Jahić Emina
Osvojila je samo 88 glasova
>
0
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Ovi su već bili na vlasti i prvi put su svi vidjeli neku vlast da konačno nešto konkretno radi . Skinuli su ih ovi SDA, potkupljivanjem najslabijih karika te koalicije.
Vjerujem da će sada kada su opet na vlasti pokazati da su spremniji raditi nešto korisno, za razliku od nacionalista koji samo svoje džepove pune, plašeći narod pričama o ratu.
To je veliki odmak, opipljiv i mjerljiv.
Ovi novi osjećaju (govorim za ove u Sa) i pritsak javnosti veliki. Jer, očekuje se od njih da budu sve ono što ovi prije njih nisu bili. Očekuje se da rade u korist građana i ne budu li, neće drugi put dobiti povjerenje naroda. Mislim da su ovi svjesni toga i da će se sad (pa makar i samo da se prodaju narodu za naredne izbore) potruditi da se dokažu kao pravi izbor.
Krasne promjene u nekim mjestima.
Prelerači koji su imali apetite velike, malo im uskratili i oni Pobjegli.
Jezim se na ljude bez karaktera i principa.
>
0
Ako neko igra da vas izgubi... Pusti nek' pobjedi....
Vjerovatno će ipak biti izbori ove godine. Mene zanima šta mislite kome treba dati glas (u BiH)?
Ja sam neopredjeljen bio i vjerovatno ću i ostati, ali evo ako je neko u stanju da mi svojim riječima objasni zašto ipak izabrati neku stranku, kandidata, umjesto nikoga ili nekog drugoga, možda na kraju i izađem i glasam
"Nikad nije kasno, kad se na vrijeme krene!, Dalje se svira!